Dan odprtih vrat v KAC Dravograd

22. 4. 2017 je bila v KAC Dravograd posebna sobota. Verniki so namreč za krajane organizirali dan odprtih vrat. Glavni namen dogajanja je bil predstaviti se širši javnosti, razbliniti predsodke in v srca zbranih posejati seme resnice.

Obiskovalci so se lahko ob vstopu v cerkvene prostore ustavili na različnih stojnicah. Na eni izmed njih je svoje delovanje predstavilo humanitarno društvo ADRA. Stojnica z literaturo je ponujala številne duhovne knjige in Sveto pismo. Zainteresirani so se lahko na stojnici Dopisne svetopisemske šole vpisali v zdravstvene in svetopisemske dopisne tečaje. Stojnica zdravja je privabljala zbrane s programom osveščanja in tudi s slastnimi zdravimi prigrizki. Vsem otrokom – po letih ali samo po duši – pa je bil namenjen umetniško-ustvarjalni kotiček.

V bogoslužnem prostoru so zbrani najprej prisluhnili zanimivemu predavanju pastorja Zmaga Godine z naslovom Od znotraj navzven. Sporočilo je bilo jasno – kar doživljamo v sebi, se odraža navzven. Naša naravnanost do življenja (pozitivna ali negativna) ni sad naključja, ampak naše osebne odločitve.

Predavanju je sledilo bogoslužje. Duhovna misel, ki jo je podal pastor Zmago Godina, je temeljila na priliki o izgubljenem sinu. Dejstvo, da smo prav vsi obrnili Bogu hrbet, odšli svojo pot, ga s svojim življenjem globoko prizadeli, a nas je kljub temu pripravljen sprejeti z razširjenimi rokami, je zbrane spodbilo k razmišljanju o brezmejni, brezpogojni in nezasluženi Božji ljubezni.

Hvaležni smo Bogu za priložnost, zmožnost in ljudi dobre volje, da je dan odprtih vrat potekal tako, kot je bil načrtovan – Njemu v čast in hvalo.