Menjava pastorja

Vsakdo v svojem življenju doživi trenutek, ko se zanj zapre stran nekega obdobja in se hkrati z novo potjo, na katero stopi, obrne nov list, pripravljen, da se ga popiše z uresničitvijo postavljenih želja in ciljev. Tako nas je v soboto, 21. 9. 2019, zbrane vernike s Koroške v cerkvi Slovenj Gradec nagovoril predsednik konference, mag. Zmago Godina, ko nas je seznanil z odločitvijo našega okrožnega pastorja Marka Močnika, ki je zaradi osebnih razlogov prenehal opravljati dosedanje poslanstvo.

Novica nas ni razveselila, kajti z Markom in njegovo družino smo preživeli mnogo prijetnih trenutkov, za katere smo hvaležni Bogu in tudi njim. Kljub slabim izgledom se je za nas »zgodba« končala srečno, saj bo Markovo delo nadaljevala pripravnica Eleonora Beacovich. Njeno popoldansko razmišljanje o Božji besedi kot edini zanesljivi luči na naši življenjski poti nas je opogumilo in spodbudilo k razmišljanju o pomembnosti zavedanja prave smeri lastne življenjske poti.

Navsezadnje – h komu naj pojdemo? Bog je naša luč in hkrati najhitrejša pomoč v stiskah – tako smo občutili, ko smo dojeli, da je ob pravem času poskrbel, da naše okrožje ni ostalo brez pastorja.