Proslava ob Dnevu reformacije

V ponedeljek, 28. oktobra, je Občina Dravograd v sodelovanju s Krščansko adventistično cerkvijo Dravograd pripravila slovesnost ob Dnevu reformacije v dvorcu Bukovje. Za glasbeni del programa so poskrbeli moški pevski zbor Štefan Goršek – Čaki in članici skupine Amoroso Špela Ramšak ter Jana Mlakar Močilnik, program je povezovala Katja Čevnik.

Slavnostni govornik je bil pastor Zmago Godina, ki je izpostavil temeljne vrednote reformacije: človekovo dostojanstvo, strpnost, svobodo vesti, versko svobodo in skrb za ljudi. Zbrane je usmeril na svetopisemsko besedilo iz knjige preroka Miha: »Oznanil ti je, o človek, kaj je dobro, kaj GOSPOD hoče od tebe: nič drugega, kakor da ravnaš pravično, da ljubiš dobrohotnost in ponižno hodiš s svojim Bogom.« (Mih 6,8.) Govor je zaključil s pozivom, da ohranimo vrednote reformacije tudi danes in s svojimi bljižnimi ravnamo pravično, spoštljivo, solidarno in usmiljeno.

Srečanje se je zaključilo s pogostitvijo, ki so jo pripravili verniki Krščanske adventistične cerkve Dravograd in Javni zavod Dravit.