Nikoli več

Nikoli več je naslov sklopa motivacijskih predavanj, s katerimi je predavatelj mag. Zmago Godina, predsednik Krščanske adventistične cerkve v Sloveniji, spodbudil poslušalce, naj ne vztrajajo v nezdravih, nedelujočih ali negativnih življenjskih vzorcih, ampak naj jih prepoznajo, presežejo in zaživijo boljše, bolj polno in zadovoljno življenje.

V štirih predavanjih, ki so od začetka leta potekala vsako prvo sredo v mesecu v knjižnici Dravograd, so udeleženci spoznali nekatere od nedelujočih strategij. Ena takšnih je spreminjanje drugih ljudi, prav tako poskusi, da bi ugodili vsem. Podani so bili tudi predlogi, kako prekiniti te nedelujoče strategije in jih zamenjati z delujočimi, s takšnimi, ki nam omogočajo, da zaživimo svoj potencial, da smo vsak dan boljša različica samega sebe.

Ko se ljudje znajdejo v težkih življenjskih okoliščinah, kot so neozdravljiva bolezen, razpad dolgotrajnega odnosa ali finančne težave, nekateri otrpnejo ali celo obupajo. Drugi vzcvetijo. V tretjem predavanju je predavatelj govoril o potrebi, da na težke trenutke v svojem življenju gledamo kot na prizore v daljšem filmu. Nedelujočo strategijo, ko smo v stiskah pasivni in dovolimo negativnim čustvom prevzeti nadzor nad nami, naj bi zamenjali s pripravljenostjo, da v neprijetnih življenjskih okoliščinah razmišljamo in delamo na tem, kako preživeti in uspeti.

V zadnjem predavanju so bili zbrani pozvani, naj se ob prepoznavanju svoje težave nemudoma lotijo spremembe. Poiščejo naj pomoč, podporo ter spodbudo drugih ljudi – nekoga, komur bodo odgovorni, in sopotnike, ki se spopadajo s podobnimi težavami. Prav tako je pomembno negativna ravnanja in razmišljanja zamenjati s pozitivnimi, a slabe odnose z dobrimi.