Čili&zdravi na Gortini

Na prvo junijsko sončno in toplo nedeljo se je na Gortini zbralo največ ljudi, odkar poteka humanitarno rekreativna prireditev »Gibajmo se!«, ki je letos že deseta po vrsti. Ostala pa bo v spominu tudi po tem, da se je za šolski sklad Osnovne šole Muta zbralo največ sredstev do sedaj.

V organizaciji Športnega in mladinskega društva Gortina, dopisnega zdravstvenega tečaja »Čili & zdravi« zdravstvenega oddelka Krščanske adventistične cerkve in ob pomoči vernikov vseh treh adventističnih cerkva na Koroškem se je odvila deseta humanitarno-rekreativna prireditev »Gibajmo se!«. Združilo se je več kot sto petdeset ljudi, ki so s startninami in s prispevkom enega od organizatorjev zbrali 1500 evrov za šolski sklad Osnovne šole Muta.

Po uvodnih pozdravnih nagovorih so se udeleženci ogreli in potem pretekli ali prehodili označeno progo, ki se je v glavnem vila po gozdu. Po vrnitvi so si ob polnih mizah, na kateri ni manjkala niti slavnostna torta, s prigrizki ali sadjem povrnili porabljeno energijo. Medtem se je denar predal v roke ravnateljici Osnovne šole Muta, ki ni mogla skrivati presenečenja nad zbrano vsoto; tudi njen mož, svetnik, se je zahvalil vsem za dobrodelnost. Ob tej priložnosti so se zahvalili tudi pobudnikom in začetnikom te prireditve.

Na koncu je bilo z žrebanjem daril poskrbljeno še za otroke. Vsi udeleženci so za spodbudo in spomin prejeli revijo Čili & zdravi in majico Čili & zdravi – Skrbim za svoje zdravje :).