Druženje ob Božji besedi v Vuzenici

Povabilu Krščanske adventistične cerkve Vuzenica, da skupaj preživijo soboto 15. 7., so se odzvali vsi verniki iz cerkve Dravograd in Slovenj Gradec. Cerkev v Vuzenici je to soboto gostila Nevena Klačmerja, predsednika Hrvaške konference.

Cerkev, ki je bila zasedena do zadnjega stola, je prisluhnila Božji besedi, ki nas spodbuja k edinosti. Edinost je bila tudi osrednja misel pridige, ki je temeljila na besedilu iz Prvega pisma Korinčanom (prvo poglavje od desete do sedemnajste vrste). Tukaj nas Božja beseda svari, naj ne bo razdorov med nami, temveč naj bomo »složni v enem umu in eni misli«. Če pa se že zgodi, da so med nami spori in razprtije, nas usmerja h Kristusu, ki nas edini lahko spravi in zedini. Dejavnost, ki vernike združuje in zedinja, je tudi oznanjevanje evangelija.

Skupni obed povezuje ljudi, zato ni manjkalo niti skupno kosilo. Obilica okusne hrane in pogovor sta prispevala k vzpostavljanju ali poglabljanju medsebojnih odnosov.

Na popoldanskem bogoslužju je govornik izrazil hvaležnost Bogu in vsem vernikom, ki so prispevali sredstva za gradnjo moškega internata v Maruševcu, ki je bil zgrajen v roku desetih mesecev. V pridigi, ki je sledila, pa smo razmišljali o Pavlovem delovanju. Pavel je s svojo prisotnostjo vedno vzbudil pozornost. Evangelij o Jezusu Kristusu, ki ga je oznanjal, je ljudi spodbudil k delovanju, k spreobrnitvi ali nasprotovanju. Razmišljali smo tudi o vplivu naše lokalne cerkve na skupnost.