Zlati jubilej cerkve v Vuzenici

Krščanska adventistična cerkev v Vuzenici je v soboto, 2. decembra, obeležila 50. obletnico svojega obstoja v tem kraju. Na slovesnosti, ki je potekala v tamkajšnjem gasilskem domu (molitveni dom namreč ne bi mogel sprejeti vseh udeležencev), so se verniki in krajani spomnili preteklosti in se hkrati zazrli tudi v prihodnost.

Navzoče je najprej pozdravil župan občine Vuzenica, g. Franjo Golob, ki je cerkvi izročil občinsko priznanje in se vernikom zahvalil za njihovo požrtvovalno in uspešno delo na socialnem, humanitarnem, družbenem in kulturnem področju. V imenu cerkve je priznanje skupaj z darilom v obliki vrednostnega bona sprejel sedanji pastor vuzeniške cerkve, Marko Močnik. Slednji je nato na kratko predstavil zgodovino cerkve, hkrati pa povabil na oder tudi pastorje, ki so službovali v njej od njene ustanovitve naprej, in se jim zahvalil za njihovo delo. Za prijetno glasbeno vzdušje sta poskrbeli vokalna zasedba 4Given in Helena Korat. Zbrane je nagovoril tudi pastor Zmago Godina, predsednik Krščanske adventistične cerkve v Sloveniji.

Verniki cerkve so za vse zbrane pripravili kosilo. Postregli so ga v cerkveni stavbi na Pohorski 11. Tu se je v popoldanskem času nadaljeval program, ki je bil posvečen obujanju spominov, izražanju hvaležnosti Bogu za njegovo dosedanje vodstvo in prošnjam za vodstvo v prihodnosti.