Seminar za sobotno šolo

V soboto, 16. junija popoldan je v Slovenj Gradcu potekal seminar za učitelje sobotne šole, ki ga je vodil Izidor Pokrivač, vodja oddelka sobotne šole pri Slovenski konferenci. Seminarja, ki je trajal okoli 3 ure, se je udeležilo več kot 20 vernikov iz krajevnih cerkev Slovenj Gradec, Dravograd, Vuzenica in Velenje.
To je bil že tretji seminar, ki je v preteklih mesecih potekal v cerkvah Osrednje regije. Prvi je že februarja potekal v Krškem na pobudo vernikov krajevne cerkve, drugi pa pred dobrim mesecom v Celju. Seminar je praktične narave in odlična pomoč pri pripravi ter vodenju proučevanja Svetega pisma v razredih sobotne šole.
Izidor Pokrivač, vodja oddelka sobotne šole, pravi: “Verniki adventistične cerkve imamo veliko prednost, da si vsako soboto vzamemo čas za branje in proučevanje Svetega pisma po skupinah, kjer se medsebojno spodbujamo in skupaj rastemo. Namen teh seminarjev je, da nam pomagajo pri izboljšavi kvalitete poučevanja in proučevanja Svetega pisma v okvirju sobotne šole.”
Seminar priporočamo tudi ostalim cerkvam slovenske konference, še posebej pa vsem mlajšim in neizkušenim učiteljem v sobotni šoli (ter tistim, ki bi to želeli postati).
Avtor: Danijel Marin
Foto: Milan Vidaković