Dan vere in veselja

V petek, 28. decembra, je v Krščanski adventistični cerkvi v Slovenj Gradcu potekal obred svetopisemskega krsta Sanje Brezovnik. Številni sorodniki, prijatelji in verniki so se odzvali povabilu in se udeležili tega slovesnega dogodka. Bili so priče Sanjine izpovedi vere v Jezusa Kristusa kot osebnega Odrešenika in odločitvi, da se v svojem življenju ravna po načelih, kot jih uči Kristus.
Obred sta vodili Estera Pavlič in Karmen Paradiž. Pastorja Danijel Marin in Zmago Godina, ki je Sanjo tudi krstil, pa sta podala duhovna razmišljanja o vidikih krsta oziroma njegovem pomenu. Odločitev za krst in s tem za krščansko življenje je dejanje vere hkrati pa “tudi razlog za veselje tako med ljudmi kot tudi v nebesih – kakor beremo v Svetem pismu,” je poudaril pastor Godina.
Poleg skupnega petja, so navzoči lahko prisluhnili kvartetu 4 Given, ki je zapel več pesmi, in Amri Kordić, ki je zapela pesem Amazing Grace. Po molitvi blagoslova nad Sanjo je sledilo čestitanje in veselo druženje ob različnih kulinaričnih dobrotah. Vsi navzoči so bili tudi povabljeni, da Sanji napišejo v spominsko knjigo spodbudno misel ali pa se vanjo samo podpišejo.