Na bogoslužju o Božji moči in namenu obstoja cerkve na svetu

V soboto, 3. 12. 2016, je cerkev Dravograd gostila gosta, tajnika Jadranske unije, Nevena Klačmerja. V prepolni cerkveni dvorani je zbranim spregovoril o Božji moči, ki presega vso človeško logiko in razum. V vernikih je osvežil spoznanje o vsemogočnem Bogu, ki iz malega, kar ima človek, naredi dovolj in še več. S svetopisemskimi besedili, zapisanimi v Evangeliju po Matevžu, 14. 13−21, v 1. Kraljevi knjigi 17. 8−16, 2. Kraljevi knjigi 4, 1−7 … je dokazal, da je Božja moč, ki jo je Bog Oče razodel v življenju in delu Sina Jezusa Kristusa in tudi po svojih služabnikih, neomejena. Ni stvari na tem svetu, ki je Božji otroci v delu zanj ne bi zmogli, pa naj si gre za pomanjkanje darov, časa, finančnih sredstev ali za druge ovire in prepreke.

Po skupnem kosilu in prijetnem druženju ob pripovedovanju izkušenj z Bogom je zbranim sobotno popoldne minilo v premišljevanju o namenu njihovega obstoja na svetu. Pastor Neven Klačmer je poudaril, da ni naključje, da živimo ravno v tem času in v tem okolju. Poslani smo namreč namesto Kristusa, da opominjamo bližnje, naj se spravijo z Bogom (2. Kor. 5, 20).

Verniki dravograjske in vuzeniške cerkve, ki so to soboto preživeli skupaj, so izrazili gostu hvaležnost za podano sporočilo, ki je v njih okrepila misijonskega duha in duha zaupanja Bogu.