Kuharska delavnica – priprave zdrave hrane
Zdrava kuhinja je eden ključnih dejavnikov za ohranjanje zdravja in izboljšanje bolezenskih stanj, zato si verniki Krščanske adventistične cerkve prizadevamo ozaveščati ljudi o pomenu zdrave prehrane v naših gospodinjstvih. Delimo brezplačne revije Čili & Zdravi, kjer lahko najdete veliko koristnih nasvetov za zdrav življenjski slog, v vsaki reviji pa so tudi recepti za pripravo zdravih jedi. V zgornjih prostorih naše cerkve, kjer je urejen prijeten večnamenski prostor z opremljeno kuhinjo, organiziramo kuharske delavnice, na katerih pripravljamo zdrave obroke. Proti koncu prejšnjega leta smo organizirali kuharsko delavnico, v kateri smo pripravljali zdrave jedi iz sadja pod vodstvom mentorice Marjance Hari Novinšek, strokovnjakinje na področju priprave zdrave prehrane. Iz sadja smo pripravile okusno juho, lazanjo, pico in še veliko drugih slastnih in zanimivih jedi.
V nedeljo, 25. 2. 2018, smo zopet kuhali skupaj z našo mentorico Marjanco. Tokrat smo pripravljali krompirjeve jedi, saj je krompir zelo pogosto na naših mizah, žal pa ga velikokrat pripravljamo na precej nezdrav način. Oreščke in semena v naši prehrani uporabljamo premalokrat. Z njihovo uporabo namreč dobimo zdravo vrsto maščob, razne zaščitne snovi in odlične beljakovine. Na tem tečaju smo se lahko naučili, kako in kje jih je najbolje uporabiti. V tem letu bomo še organizirali podobne tečaje. Hvala vsem, ki nam omogočate pripravo takšnih tečajev.